Netanjahu a rafahi csapást tragikus hibának nevezte

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

„Tragikus hibának” nevezte Benjamin Netanjahu a halálos áldozatokat követelő rafahi csapást beszédében, miközben a túszok családtagjai a Knesszet galériájáról tiltakoztak ellene – írja a Haaretz.

Netanjahu beszédében azt mondta, hogy decembertől mostanáig öt kérést kapott a (tűzszüneti és a túszok kiszabadításáért eljáró) tárgyalócsoporttól, hogy bővítsék a mandátumukat, és ő mindegyiket jóváhagyta – szemlézte a cikket a 444.hu.

Több tucat palesztin halt és sebesült meg egy izraeli támadásban Rafahban, a Gázai övezet déli csücskén vasárnap este – jelentették palesztin orvosi források – írja az MTI.

A kitelepítettek sátortáborát, a humanitárius zónát ért csapásokban, Rafah északnyugati részén palesztinok tucatjai haltak és sérültek meg. A támadást az ENSZ palesztin segélyszervezetének, az UNRWA-nak az épülete melletti ház ellen irányozták.

Az iszlamista Hamász terrorszervezet ellenőrizte gázai kommunikációs minisztérium szerint legalább harmincan haltak meg a Tel al-Szultan sátortábort sújtó támadásban, ahol tűz ütött ki. Az Al-Dzsazíra katari hírcsatorna beszámolója szerint huszonnyolc palesztin vesztette életét.

A Tel al-Szultan negyed egy olyan terület, ahová több százan menekültek Rafah központjából, amikor Izrael támadást indított a városban.

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy kivizsgálják a történteket.

[popup][/popup]