Nem igaz, hogy a rabbik megintették Heislert

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Heisler András fotó Kurucz Árpád NépszabadságKét forrásunk is cáfolta a Magyar Nemzet online kiadásának cikkét, mely szerint a rabbik megdorgálták volna Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét. 

Fröhlich Róbert a rabbik és Heisler András találkozójáról az alábbiakat közölte facebook oldalán:
Heisler András, a Mazsihisz elnöke ma megbeszélésre hívta a neológ rabbikat. A megbeszélés a következő eredménnyel zárult:
1., A rabbik egyöntetűen elítélték a Dr. Schweitzer Józsefet ért verbális atrocitást.
2., Dr. Schöner Alfréd, az Or-Zse rektora -a békesség és a nyugodt jövő érdekében- kötetlen beszélgetésre hívta Heisler Andrást és Schwezoff Dávidot, Schönberger András pécsi főrabbival együtt.

Mint ismeretes, Schwezoff Dávid a Heti Válasznak adott interjújában helyezte kilátásba, hogy akár Bét Dinhez (vallási bírósághoz) is fordulhatna Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi neki szóló (Schwezoff szerint esetleg csupán Schweitzer nevében írt) levele miatt. Sokak felháborodását kiváltó kijelentése nyomán Schwezoff találkozót kért Schweitzer főrabbitól.

Radnóti Zoltán rabbi szintén egyértelműen cáfolta Heisler “megdorgálásának” tényét, mondván: megbeszélésre került sor, amelyen semmiféle elmarasztaló határozatot nem hoztak – sem szóban, sem írásban.

A megbeszélés után kiszivárogtatott hamis hír egy jobboldali médiakapcsolatokkal rendelkező személynek tulajdonítható – vélte egy forrásunk.

A hír azon része sem igaz, hogy a rabbi „kötelezték” volna Heisler Andrást a Schwezoff Dáviddal folytatott párbeszédre. Heisler egy közös kávéra szóló felkérést fogadott el.

[popup][/popup]