Négy ember kapta meg a terrortámadásban meggyilkolt testvérpár szerveit

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Négy beteg kapta meg a múlt heti terrortámadásban megölt izraeli testvérpár szaruhártyáját – jelentette szerdán a Belinson Kórház.

A 21 éves Hallel Janiv és a 19 éves Jagel Janiv a szamáriai Har Bracha telep lakosai voltak. A 49 éves Abdel Fattah Huszein Karousa palesztin terrorista február 26-án lövéseket adott le az autójukra, miközben áthajtottak a közeli Huwara palesztin falun, halálosan megsebesítve őket.

A kórház tájékoztatása szerint a donorkártyával rendelkező fiatalok szülei beleegyeztek a transzplantációba – tudósít az ujkelet.live.

Ezenközben az izraeli rendőrség szerdán közzétett egy sisakkamera felvételt a keddi dzsenini terrorelhárító akcióról, melynek során megölték a testvérpárt meggyilkoló palesztin merénylőt, a 49 éves Abdel Fattah Huszein Karousát.

A művelet során tűzharc robbant ki és további öt palesztin fegyveres halálával végződött.

A másik öt meggyilkolt palesztin terrorista csoportok tagja volt, köztük egy másik Hamász-tag, egy Palesztin Iszlám Dzsihád-tag, háromról pedig azt állították, hogy az Al-Aksza Mártírok Dandárok tagjai, mely lazán a Palesztin Hatóság kormányzó Fatah pártjához kötődik.

A Jamam terrorelhárító erők két tagja könnyű sérüléseket szenvedett, míg egy harmadik harcos közepesen súlyosakat, melyek műtétet igényeltek.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]