MTK baráti kör: A klubvezetés miért nem szólalt meg a Csatáry-féle provokáció ügyében?

Írta: MTK Baráti Kör - Rovat: Hírek - lapszemle

Alább az MTK Baráti Körének két levelét közöljük, melyet a klub vezetőségéhez intéztek a nemrég történt provokáció ügyében.

487318_618357358190239_1120632231_n

Tisztelt Domonyai László Vezérigazgató Úr!

A tegnapi FTC – MTK bajnoki mérkőzésen sajnos fasiszta ízű provokáció történt. (Nem először és vélhetőleg nem is utoljára.) A stadionban egy hatalmas transzparens volt kifeszítve, amelyben a háborús bűnös, halálra ítélt Csatáry Lászlóról emlékeztek meg.

Szeretnénk tudni, ott a helyszínen tiltakozott-e bármi módon az MTK vezetése? Ha igen, miként? Ha nem miért nem?

Azóta tett-e ez ügyben bármilyen lépést az MTK vezetése? Ha igen, mit? Ha nem miért nem, illetve terveznek-e bármilyen lépést is tenni?

Fel van-e készülve ilyen esetekre az MTK? Van-e bármiféle tervük kidolgozva ilyen esetekre? Van-e bármiféle tervük, amivel meg tudják akadályozni a jövőben a hasonló eseteket?

Üdvözlettel az MTK Brüll Alfréd Egyesület vezetősége

 

A levélre válasz nem érkezett, ezért a baráti kör az alábbi levelet írta, melyhez várják a szurkolók csatlakozását. (Jelen pillanatig több mint félszázan jelezték egyetértésüket.) Csatlakozni a Facebook MTK Család oldalán vagy e-mailben az [email protected] címen lehet. A weblapon (www.mtkcsalad.hu) látható az aláírok aktuális névsora. 

 

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

Egyesületünk elnöksége augusztus 18-án nyílt levélben intézett kérdéseket Önhöz, az FTC – MTK mérkőzésen történtekkel kapcsolatban. Levelünkre eddig Öntől választ nem kaptunk, tudomásunk szerint az MTK az ügyben semmiféle lépést nem tett.

Lehet, hogy van olyan ok, ami magyarázza az MTK passzivitását. Lehet, bár nehezen tudunk ilyen okot elképzelni. Arra viszont nincs és nem is lehet semmilyen magyarázat, hogy Önök és személyesen Ön olyan szinten veszi semmibe a szurkolókat, hogy egy több mint 200 fős tagságú szurkoló egyesület levelét válaszra sem méltatja.

Fel vagyunk háborodva! Ez a hozzáállás méltatlan az MTK 125 éves múltjához, szellemiségéhez!

Üdvözlettel

Az aláírók

[popup][/popup]