Miniszteri biztos a holokauszt-emlékezési szövetség elnökségi feladatainak összehangolására

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Miniszteri biztosként Takács Szabolcs Ferenc felel majd a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség (IHRA) 2015. évi soros elnökségi feladatainak összehangolásáért.

ihra-logoLázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter erről szóló utasítása hétfőn jelent meg a Hivatalos Értesítőben.

A miniszteri biztos tesz majd javaslatot az elnökségi év programjaira, összehangolja a Miniszterelnökség és a szakminisztériumok tevékenységét, nemzetközi tárgyalásokon képviseli Magyarországot, és mindezekkel összefüggésben felméréseket, konzultációkat, valamint rendezvényeket kezdeményez és szervez.

Takács Szabolcs Ferenc október 29-től 2015. április 28-áig tölti be posztját. A miniszteri biztost helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazás illeti meg – olvasható az értesítőben.

A 2000-ben alakult, 31 tagot és 10 megfigyelő országot, illetve nemzetközi szervezetet tömörítő szövetség fő célja az emlékezés és az oktatás előmozdítása, valamint támogatása.

A Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség 2013-ban a kanadai Torontóban döntött arról, hogy 2015-ben Magyarországot bízza meg az elnökségi teendők ellátásával. Magyarország 2006-ban már egyszer ellátta a szervezet soros elnöki tisztét.

[popup][/popup]