Megkéseltek két idős nőt Jeruzsálemben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Megkéseltek két idős nőt Jeruzsálemben a Béke erdeje közelében. A támadókat nagy erőkkel keresi a rendőrség: ellenőrző pontokat állítottak fel és átkutatták a város arab negyedét.

Két álarcos megkéselt két izraeli nőt kedden Jeruzsálemben. A rendőrség hajszát indított a tettesek elfogására.

Megkéseltek

Fotó: Israel News Flash

Miki Rózenfeld, a rendőrség szóvivője  azt mondta, hogy öt nő haladt egy jeruzsálemi sétányon a Béke erdeje közelében, amikor hátulról megtámadták őket. Két, a hetvenes éveiben járó nőt a tettesek megszúrtak.

A nőket kórházba szállították, sebesüléseik mérsékelt súlyosságúak.

A rendőrség ellenőrző pontokat állított fel és átkutatta Kelet-Jeruzsálem arab negyedét, ahol őrizetbe vettek két embert, de őket később szabadon engedték.

Izraelben és a palesztin területeken már több hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén.

Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az amiatti elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

[popup][/popup]