Mazsihisz: Több tiszteletet a pandémiás védekezésben résztvevőknek!

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Az elmúlt időszakban több jelzést kaptunk arról, hogy az oltási kampány plakátjait egyesek náci utalásokkal látják el.

“Messzemenően elítéljük azokat – fogalmaz a Mazsihisz közleménye – akik az oltások és a nácizmus között bármiféle párhuzamot vonnak. Ez éppúgy méltatlan a Holokauszt áldozataival és túlélőivel kapcsolatban, mint azokkal, akik a magyar egészségügyben napi szinten küzdenek a járvánnyal. A negyedik hullám küszöbén továbbra is arra buzdítunk mindenkit, tartsa be a védekezési intézkedéseket és oltassa be magát!

A Mazsihisz támogatja a Magyarország Kormánya által meghirdetett oltási akcióhetet, és azt javasolja, hogy azt szükség esetén terjesszék ki a következő hétre, vagyis Hanuka ünnepének hetére is. Ebben az időszakban ünnepeljük a fény csodáját, amely legyőzi a sötétséget, így bízunk és hiszünk benne, hogy az oltások segítenek elűzni a járvány sötétségét.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége kezdettől fogva szorosan együttműködik Magyarország Kormányával a járvány elleni védekezésben. A Szövetségünk által fenntartott zsidó Szeretetkórház – a többi egyházi kórházhoz hasonlóan – aktívan kiveszi részét a nemzeti oltási programból, több tízezer magyar – nem zsidó – honfitársunk beoltásában vettünk részt.

A Mazsihisz másfél éve küzd a járvány ellen. Azt érzékeljük, hogy – az egyébként szükséges – korlátozások rombolóan hatnak közösségeinkre. Az életnek vissza kell térnie rendes kerékvágásába, amihez mielőbb el kell érni az optimális átoltottságot. Ez több százezer egészségügyi dolgozó áldozatos munkája nélkül elképzelhetetlen.

Éppen ezért minden erőnkkel támogatjuk a védekezésben résztvevők munkáját, és határozottan visszautasítjuk az őket  érő nemtelen támadásokat” – fogalmaz a közlemény.

[popup][/popup]