“Mártír!” – A 13 éves kislány gyilkosát méltatja a palesztin média

Írta: Gadó János - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A hivatalos palesztin média mártírként ünnepelte a 17 éves Muhammed Nasser Tarairye-t, aki egy biztonsági őrt is megsebesített, mielőtt lelőtték volna.

killer-2

A 17 éves gyilkos

Muhammed Nasser Tarairye álmában, hálószobájában szurkálta agyon a 13 éves Hallel Yaffa Arielt. A gyerekgyilkosság az egyik legősibb zsidó város, Hebron mellett fekvő Kirjat Arba településen történt.

A gyilkos arab fiatal nagybátya, Jusuf Waleed Taraye idén márciusban autójával hajtott végre terrortámadást: egy izraeli házaspárt elgázolt, mielőtt lelőtték volna. A késelés előtt unokaöccse egy Facebook-üzenetben „bátor hősnek” nevezte rokonát, akit követni akar a “mártíromságban”. “Most a Ramadánt ünnepeljük, de közben fájdalom van a szívünkben, mert hiányzol, Jusuf. Csatlakozni akarok hozzád” – írta a késelés előtti napokban.

Hebron áldozat

A 13 éves áldozat édesanyjával egy korábbi felvételen

A meggyilkolt 13 éves lányt anyja így búcsúztatta a temetésen:

„Utoljára öleltelek meg, mielőtt elaludtál. Jeruzsálemből jöttünk vissza előző este. Nem tudtam, hogy ez lesz a búcsú. Nincsenek szavak, amelyek leírhatnának egy ilyen csodálatos teremtés, bátor, gyönyörű, tiszta lelket”. Rena Ariel ezt követően a gyilkos palesztin fiatal anyához szólt: „Itt állok fájdalommal teli szívvel, és hozzád fordulok, az arab anyához, a muszlin nőhöz, aki kiküldted a fiadat, hogy öljön. Én szeretetben neveltem fel a lányomat, de te és a ti arab, muszlim tanáraitok gyűlöletre tanítottátok a fiatokat. Ne mutogassatok másra, a magatok házát tegyétek rendbe” – mondta Rena Ariel.

Hebron gyász

Hallel Yaffa Ariel temetése

A palesztin hivatalos média mártírként emlékezett meg a gyerekgyilkosról. Mahmúd Abbasz, a Palesztin Hatóság (PH) elnöke által vezetett Fatah facebook-oldalán Taraiye képét közölte, mellette a felirat: “sahíd” (mártír). A PH hírügynöksége pedig a gyilkos anyját idézte, aki elmondta, büszke fiára.

„Hős volt. mártírként halt meg, miközben Jeruzsálemet és az Al-Akszát védelmezte. dicsőség ezért Allahnak, a világ urának. Csatlakozott a mártírok sorához, és Allah akaratából Palesztina minden fiatalja követni fogja őket ezen az úton. Allah legyen áldott!” – mondta a terrorista anyja a WAFA hírügynökségnek.

Taraiye családja júliustól kezdve megkapja a “mártírhalált szenvedett” palesztinok után járó hivatalos pénzügyi támogatást. Ugyanilyen támogatásban részesül többek között a négygyermekes Henkin házaspár gyilkosai, akiket gyermekeik szeme láttára mészároltak le palesztin terroristák, csakúgy, mint a hatgyermekes, állapotos Dafna Meirt lemészárló palesztin tinédzser is, aki szintén családja előtt, otthonában ölte meg áldozatát.

Benjamin Netanjahu felszólította a civilizált világ vezetőit, hogy gyakoroljanak nyomást a palesztin vezetésre a zsidóellenes gyűlöletpropagandájuk megfékezésére.

Mindez azonban nincs napirenden: néhány napja  Brüsszelben az Európai Parlament képviselői felállva tapsoltak Mahmúd Abbasz palesztin vezetőnek, aki fasiszta államnak nevezte Izraelt és kutak megmérgezésével vádolta a zsidókat.

A vigyazo.blog.hu cikke nyomán.

Időközben a “Közel-keleti kvartett” (USA, EU, Oroszország és az ENSz) legújabb állásfoglalásában figyelmeztetett az erőszakra uszító palesztin propaganda veszélyeire.

 

Címkék:gyilkosság, palesztin terror

[popup][/popup]