Mahmud Abbasz egységfrontban a Hamasszal

Írta: Shiri Zsuzsa / MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

A Hamász és Iszlám Dzsihád radikális iszlamista palesztin mozgalmakkal közös célokat hirdet a Fatah párt a Facebook-oldalán.

Mahmud-Abbas

Mahmúd Abbász

Mahmúd Abbász palesztin elnök világi és a Gázai övezetet uraló Hamászhoz képest mérsékelt pártjának a hivatalos Facebook-oldalán szerdán megjelent egyik bejegyzés szerint “egy az Isten, egy a haza, egy az ellenség, egy a cél”. Mindez egy kép kíséretében olvasható, amely álarcos fegyveres palesztin harcosokat mutat, a háttérben a jeruzsálemi al-Aksza-mecsettel.

Délutánra Abbász elnök összehívta hivatalába a palesztin vezetőket, jelenlétükben ünnepélyesen nemzetközi szervezetekhez való csatlakozási dokumentumokat ír majd alá várhatóan. Többek közt a hágai nemzetközi bírósághoz való csatlakozás iratait is magához kérette – közölte a Háárec című újsággal egy tisztségviselő.

Szerda délutánra harmincra emelkedett a gázai halálos áldozatok száma, a hadművelet második napján a terroristák mellett életét vesztette az övezet közepén egy nyolcvan éves nő, és egy apa a fiával, közölte a Majan palesztin hírügynökség. Délután két rakéta a Gázai övezettől 120 kilométerre lévő Zikron Jákov településig jutott a 2-es tévécsatorna hírei szerint, ahol lakatlan területen ért földet.

A Vaskupola csak olyan lövedékek ellen indít elfogórakétát, amelyek lakott területre esnének. A Hamász vállalta magára az eddigieknél nagyobb hatótávolságú rakétával végrehajtott támadást, és bejelentette, hogy az onnan mintegy 35 kilométerre lévő ipari város, Haifa volt a célpont.

 

Címkék:Izrael

[popup][/popup]