Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni – betiltották a Hamaszpárti gyűlést

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a fővárosba péntekre bejelentett gyűlés megtartását – közölték a police.hu oldalon.

A BRFK közleménye szerint egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán pénteken Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani.

A gyűlés illeszkedik a Hamász felhívásához, amely ezen a napon a “harag kimutatására” szólítja fel híveit az egész világon – írták.

A BRFK a gyülekezési jogról szóló 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet.

A BRFK felhívta a figyelmet arra, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után. (MTI)

*

Khaled Mashaal, Katarban élő ex Hamasz vezér felhívása nyomán szerveződnek világszerte palesztinpárti tüntetések – vélhetően a magyar demonstrációt is e felhívás nyomán szervezték.

Mashaal arra hívta fel a muszlim világot, hogy pénteken egységesen tüntessenek a palesztinok mellett, és csatlakozzanak az Izrael elleni harchoz.

Budapesten egy palesztinbarát szervezet szintén mára tervezett szimpátiatüntetést a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé – ezt tiltotta be a fentiek szerint a BRFK.

[popup][/popup]