Magyar kormány-ajándék: lélegeztetőgépek palesztinoknak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A magyar kormány lélegeztetőgépek tulajdonjogának ingyenes átruházásáról döntött a palesztin Szent Család Kórház, valamint a Betlehemi Arab Rehabilitációért Társaság (Bethlehem Arab Society for Rehabilitation) számára – írja a Magyar Közlöny.

Lélegeztetőgép (Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly)

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert és Pintér Sándor belügyminisztert jelöli ki, hogy harminc napon belül tegyék meg a szükséges intézkedéseket – írja az Index.hu.

“A kormány a koronavírus-járvány okozta nemzetközi helyzetre tekintettel a veszélyhelyzet ideje alatt az állam tulajdonában álló gyógyszerek, orvostechnikai eszközök, valamint egyéni védőeszközök járvány megelőzéséhez, terjedésének megakadályozásához szükséges hasznosításáról, továbbá az állami, egyes önkormányzati fenntartású egészségügyi intézmények kötelezettségvállalásának egyes szabályairól szóló 692/2020. (XII. 29.) Korm. rendelet 2. §-a alapján az állam tulajdonában álló, az 1. melléklet szerinti lélegeztetőgépek tulajdonjogának ingyenes átruházásáról dönt a palesztin Szent Család Kórház, valamint a Betlehemi Arab Rehabilitációért Társaság (Bethlehem Arab Society for Rehabilitation) (a továbbiakban együtt: kedvezményezettek) számára” – rendelkezik a kormányhatározat.

*

Mint ismeretes, a 11 napos Hamasz-Izrael összecsapások alatt a magyar kormány több alkalommal is kiállt (például itt és itt) Izrael önvédelmi joga mellett a Hamasz palesztin terrorista rakétatámadásaival szemben.

[popup][/popup]