Maestro: Bradley Cooper játssza Leonard Bernsteint

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Bradley Cooper amerikai filmsztár Leonard Bernsteinről (1918-1990) szóló új filmjében Carey Mulligan brit színésznő játssza a női főszerepet – közölte a Deadline.com filmes portál.

Bradley Cooper és Leonard Bernstein

Bernsteint maga Cooper alakítja, és Cooper a forgatókönyvet Josh Singer Oscar-díjas szerzővel közösen írja. A színész 2018-ban debütált rendezőként a Csillag születik című szerelmi drámájával.

A film Bernstein mozgalmas életének 30 évét mutatja be, elsősorban chilei származású feleségével kötött házasságát.

Az orosz-zsidó bevándorlók gyermekeként született Leonard Bernstein az Egyesült Államokban a 20. század második felének legnépszerűbb karmesterévé és zeneszerzőjévé vált. Karrierje 1943-ban ívelt fel, amikor 25 évesen helyettesítő karmesterként beugrott a New York-i Filharmonikusok egyik koncertjén.

Világhírnevet elsősorban a West Side Story című 1957-es, később megfilmesített musicallel szerzett.

A legendás karmesterről és zeneszerzőről szóló, Cooper által rendezett film a Maestro címet viseli, ebben a 35 éves Mulligan Bernstein feleségét, Felicia Montealegrét (1922-1978) játssza.

Jamie Bernstein, a zeneszerző lánya három testvére nevében nyilatkozva elmondta, nagyon örülnek a választásnak. “Carey bizonyosan meg tudja formálni Felicia személyiségének humor, elegáns szépség és érzelmi mélység alkotta elegyét” – mondta.

Januárban vált ismertté, hogy Cooper a Netflix streamingszolgáltatónál fogja elkészíteni a filmet. A producerek között van Martin Scorsese, Steven Spielberg és Todd Phillips is. A munkálatok megkezdését 2021-re tervezik. (MTI nyomán)

[popup][/popup]