Madonna: Európában csúcson van az antiszemitizmus

Írta: index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Az énekesnő egy francia rádióállomásnak adott interjúban jelentette ki, hogy a Franciaországban és a kontinens nagy részén saját bőrén is megtapasztalt intolerancia láttán a náci Németország ugrott be neki.

Madonna

Madonna az 57-ik Grammy díjátadó ünnepségen Los Angelesben. (Fotó: Reuters)

Az antiszemitizmus soha nem látott méreteket öltött errefelé. Ijesztő, hogy a franciákra hagyományosan jellemző vendégszeretet és tolerancia nyomát sem lelem – mondta az énekesnő, és a kontinensen uralkodó közhangulatról azt mondta, ilyen lehetett a nácik alatt is. A franciákról azt is elmondta, hogy egykoron bőrszíntől függetlenül, tárt karokkal fogadták a bevándorlókat, és úgy nevelték a következő generációkat, hogy a szabadság, legyen az művészi önkifejezés, vagy bármi más, a legszentebb dolog.

Ez mára teljesen megszűnt, pedig ebbe az országba olyan művészek menekültek az üldöztetés elől, int Josephine Baker vagy Charlie Parker.

Madonna már két évvel ezelőtt is ezt hajtogatta, akkor főleg azért, mert Marine Le Pen és szélsőjobboldali pártja állandóan kritizálta, mire Madonna simán lefasisztázta őket. Azt a balhét egyébként egy videóklip robbantotta ki, amiben Le Pent egy horogkereszttel a homlokán ábrázolták, és ezt tette szóvá.

Az 54 éves énekesnő szerint amit két éve mondott, az idén is megállja a helyét, sőt, hiszen az antiszemitizmus és idegengyűlölet nemcsak Franciaországra, de a legtöbb európai országra jellemző.

 

A teljes cikk itt olvasható.

 

[popup][/popup]