Liberman irodája vizsgálja Havat Gilád előörs legalizálásának lehetőségét, ahol a meggyilkolt rabbi lakott

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Avidgdor Liberman védelmi miniszter szerdán bejelentette, hogy megbízta irodáját, hogy vizsgálja meg egy somroni (Észak-Ciszjordánia) illegális előörs elismerésének lehetőségét, miután előző este a település egyik lakóját terroristák meggyilkolták egy fegyveres támadásban.

 

Jobboldali miniszterek és törvényhozók is követelték, hogy a 35 éves hatgyermekes rabbi, Raziel Sevach lakóhelyét, Havat Giládot legalizálják.

Sevachot kedden este lőtték le egy elhaladó autóból, miközben hazafelé tartott az autópályán. A terroristák elmenekültek a helyszínről, a hadsereg még nem találta meg őket.

“A biztonsági erők folytatják a Raziel Sevach rabbit meggyilkoló terroristák felkutatását, Isten megbosszulja kiontott vérét,” – nyilatkozta Liberman. “Átérzem a felesége, Jáel és hat gyermeke fájdalmát és bánatát. Azt tanácsoltam a Védelmi Minisztérium vezetőinek, hogy segítsék a családot és Havat Gilád lakóit.”

“Elrendeltem továbbá, hogy vizsgálják meg a lehetőségét Havat Gilad legalizálásának, hogy Júdea és Szamária közösségévé váljon a többi [telepes közösség] közé,” – tette hozzá Ciszjordánia bibliai nevét használva.

 

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]