Leonardo DiCaprio is beáll a Kabbala hívők körébe? 

Írta: Mika Klára - Rovat: Hírek - lapszemle

A New York Daily News arról számolt be, hogy a színészt egy vörös madzaggal a csuklóján látták december 29-én, kedden a hollywoodi Linwood Dunn színházban, legújabb filmje  ‘A visszatérő’ sajtótájékoztatóján.

leonardo_dicaprio

A filmben DiCaprio a legendás felfedező Hugh Glass karakterét alakítja, akire egy, az amerikai vadonba vezető expedíciója során egy medve támad, majd társai, halottnak vélve őt (némileg szándékosan) magára hagyják. (előzetes linkje itt. )

DiCaprio semmiképp nem az első híresség aki Kabbala karkötőt visel. A 2000-es évek elején Madonna tette trendivé a Kabbalát Hollywoodban, színészek és színésznők tucatjait térítette át a zsidó misztikus gondolkodásra, “amelynek segítségével az ember közelebb kerülhet Istenhez, de jobban megértheti a világot és önmagát is.”

Madonna követői között volt Britney Spears is, – bár az a mendemonda járja, hogy Spears végül elhatárolódott az ideológiától, ami miatt hajba is kaptak Madonnával.

David és Victoria Beckham, Demi Moore, Ashton Kutcher, Lindsay Lohan, Gwenyth Paltrow, Goldie Hawn, Paris Hilton, Mariah Carey, Mick Jagger, Reese Witherspoon és az újabban feltörekvő csillagok közül Harry Styles és Ariana Grance is mind a “betértek” között vannak.

A vörös fonál karkötő talán a Kabbala legjellegzetesebb szimbóluma. Hétszer kötik meg és állítólag a Gonosz Szemmel szemben nyújt védelmet.

Feltéve persze, ha DiCaprio karkötője valóban az a fajta, amit a kabbalisták viselnek.

 

[popup][/popup]