Lemondott, mert a református egyházban félnek a kurucinfótól

Írta: INDEX - Rovat: Hírek - lapszemle

Kurucinfótól való félelmükben nem merik elítélni a szélsőjobboldali Hegedűs Lorántot a református egyházban, mondja a lelkész ellen eljárást kezdeményező jogtanácsos, aki tiltakozásul lemondott egyházi tisztségéről. Hegedűs Loránt, a Szabadság téri Hazatérés temploma lelkésze, akinek felesége jelenleg is Jobbik képviselő, november elején egy emlékező istentisztelethez kapcsolódva avatta fel Horthy Miklós mellszobrát a templom bejáratánál.

Horthy_szobor_avatasa_ foto NemetTamas_Index

A Szabadság téri Hazatérés temploma előtt, az első bécsi döntés 75. évfordulójára időzítve avatták Horthy Miklós mellszobrát, 2013. november 3-án. (fotó: Német Tamás, Index)

A Jobbik által támogatott rendezvényen jobboldali demonstrálók és sárga csillagot viselő ellendemonstrálók is megjelentek. Az esemény miatt utólag a református egyházon belül is sokan tiltakoztak. Szabó István, a Dunamelléki Egyházkerület püspöke azt írta, a „keresztyéni közösséget lejáratva a Szabadság téri református templomban provokatív politikai akciót szerveztek”, a püspök emiatt fegyelmi eljárást is kezdeményezett.

A teljes cikk itt olvasható.

 

[popup][/popup]