Lecke a jó modorról – ingyenes előadással válaszol a támadásra a bukaresti Állami Zsidó Színház

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Jean-Claude Grumberg Lecţie de bune maniere (Lecke a jó modorról) című darabját Alexandru Berceanu rendezésében és Maia Morgenstern főszereplésével tekinthetik meg az érdeklődők ma este 7 órától a színház Facebook-oldalán (facebook.com/teatrulevreiesc) és YouTube-csatornáján – tudatta az Állami Zsidó Színház közleményében.

Maia Morgenstern

Azt is jelezték egyben, hogy az előadás ingyenesen megtekinthető – írja a szabadsag.ro.

A 2017-ben bemutatott előadás megtekintése „tilos mindazoknak, akik bármilyen formában gyűlöletet szítanak. Mindazoknak, akik az idegengyűlöletet és az ellenségeskedést hirdetik. Mindazoknak, akik elfelejtették, mi az, hogy emberség. Mindazoknak, akik elfelejtettek nevetni, humorral reagálni a bajra” – írja közleményében a bukaresti zsidó színház.

Amint arról már olvashattak, az intézmény e-mail címére szombaton érkezett az a levél, amelyben halálosan megfenyegették Maia Morgensternt, a színház igazgatóját.

A tettest azóta elfogták, sokan kifejezték szolidaritásukat, köztük a Romániai Magyar Demokrata Szövetség is, Temesvár román polgármestere pedig az ügy és más atrocitások nyomán felhívta a figyelmet a Covid járvány kapcsán előre törő nacionalista, xenofób, német-, zsidó- és magyarellenes jelenségekre.

[popup][/popup]