L. Simon előhúzta a szélsőjobboldali kártyát

Írta: mno.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy kormánypárti képviselőnek mindig könnyebb lobbiznia, mint egy ellenzékinek – jelentette ki az Országgyűlés fideszes alelnöke, amikor a tapolcai időközi parlamenti választás tétjéről beszélt napirend előtti felszólalásában a parlamentben. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a baloldal nincs versenyben, a voksolás a radikális párt és a Fidesz között dől majd el. A Miniszterelnökség államtitkára elővette válaszában a szélsőjobboldali kártyát.

L Simon LaszloA kétpólusú hatalmi berendezkedést a Jobbik 2010-ben megtörte, de a háttérben azóta is összejátszik egymással a Fidesz és az MSZP – mondta napirend előtti felszólalásában a jobboldali ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese. Ezért nagy a tétje a tapolcai időközi országgyűlési választásnak Volner János szerint. „Akkor az embereknek abban kell választani, hogy azt akarják-e, hogy az elmúlt 25 év folytatódjon ezzel a leszakadással, az elszámoltatás hiányával, az ország pénzének elherdálásával, ellopásával, vagy pedig jöjjön egy jobbik képviselő, aki lelkiismeretesen, presztízzsel rendelkező emberként el tudja látni a választókerület képviseletét” – fogalmazott Volner János.

A kormánypártok az Orbán Viktor által meghirdetett centrális erőtér politikáját követik, és távol tartják magukat a jobb-, illetve a baloldali szélsőségektől is – hangoztatta válaszában a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. „Az önök képviselőjelöltje egy olyan ember a tapolcai választási körzetben, aki nyíltan rasszista, antiszemita tartalmakat oszt meg az interneten – hadd fejezzem be a mondatot –, nyíltan rasszista tartalmakat oszt meg az interneten, és után azt hazudja a választópolgároknak, hogy ő csak azért osztotta meg a Facebookon ezeket a tartalmakat, mert máshogy nem tudta volna őket kommentelni” – hívta fel a figyelmet L. Simon László.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]