‘Kutyákat is felengednek ide?’ – Haredi család zaklatott katonanőket az izraeli vonaton

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Kedden csúnya incidensre került sor katonanők és egy ultraortodox család között a vonaton. A 12-es csatornához került videón egy ultraortodox család tagjai piszkálnak két katonanőt az utazás során „kutyáknak” nevezve őket.

Képünk illusztráció

A felvételen a családtagok hangosan skandálják, hogy ,,meghalunk és nem soroznak be, a börtönbe és nem a hadseregbe”. Majd az egyik fiatal megkérdezi: ,,Egy pillanat, felengednek kutyákat a vonatra?” Ekkor egy nő válaszul: ,,Egy takarító cég hozta a szemetes konténert, és ide rakta az összes szemetet, mit nem értesz?”.

Ettől a pillanattól kezdve az egyik fiú felszólítja a családtagjait, hogy hagyják abba a katonák piszkálását: ,,Sír, higgadjatok le”.

A háttérben az egyik családtag azt kiabálja: ,,Nem kell nézni egy sikszét”, a nem zsidó nőket becsmérlő kifejezést használva. Egy másik nő pedig eltakarja a szemét, ahogy elhalad a katonák mellett.

Jichák Goldknopf lakásügyi miniszter, az ultraortodox Jahadut Hatora vezetője elítélte az incidenst, mondván, ez ,,a viselkedés nem reprezentálja a Tóra-követő közvéleményt”.

Teljes cikk

[popup][/popup]