Utcán fejezik le a nőket, darun lógatják a holttesteket

Írta: faktor.hu - Rovat: Külföld

Szaúd-Arábia leplezetlenül címmel készítettek dokumentumfilmet brit filmesek. A dokumentumfilmben, borzalmas részleteket mutatnak be, például azt, hogy napokra az utcán hagyják a holttesteket elrettentésül.

szaúd

Egy lefejezés két pillanata

Szaúd2

A Daily Mail információi szerint helyi polgárjogi aktivisták segítették a brit dokumentaristákat, hogy a felvételeket készítsenek a Szaúd-Arábiában folyó borzalmas állapotokról.

A dokumentumfilmből kiderül, hogy a közel-keleti országban mindennaposak a kivégzések és elrettentésül akár napokra is kint hagyják a holttesteket az utcán, például öt lopásért elítélt férfi holttestét, napokig huzalra erősítve a magasból lógatták le két daruról. De olyat is lehet látni a filmben, hogy egy nőt lefognak az utcán a rendőrök, majd egy fehér ruhás hóhér levágja a fejét. A nőt azzal gyanúsították, hogy megölte a mostohalányát, mielőtt a hóhér lesújt rá, még felkiált, hogy nem én voltam. A féléves titkos munkával készült film kedd este látható az ITV-n. Az egyik operatőr megkérdez egy kisfiút, hogy mit tanult aznap az iskolában, aki azt válaszolja, hogy „A keresztényeket addig kell halállal büntetni, amíg egy sem marad” – írja a Daily Mail.

[popup][/popup]