Az izraeli turisztikai miniszter nem szeretne Németországba utazni

Írta: zsido.com - Rovat: Külföld

Habár fontosnak tartja az Izrael és Németország között fennálló kapcsolatokat, Yariv Levin azt mondta nemrég, hogy „kényelmetlenül” érezné magát, ha oda kellene utaznia.

yariv_levin

Bejelentése szerint nem szeretne hivatalos látogatást tenni Németországban Yariv Levin, Izrael turisztikai minisztere – adta hírül a Jerusalem Post. A Likud politikusa nemrég kihagyott egy Berlinben rendezett turisztikai kiállítást is, ahol a Palesztin Hatóság aktívan képviseltette magát.

„Nagy jelentőségűnek látom az Izrael és Németország között fennálló kapcsolatokat” – mondta Levin. „És ebben a kontextusban többször is találkoztam német tisztségviselőkkel itt, Izraelben. Ugyanakkor kényelmetlenül érzem magam a Németországba való utazás kapcsán”.

A múlt hónap során Yisrael Katz, izraeli közlekedési miniszter is úgy döntött, hogy a zsidó államban marad és kihagy egy Németországban rendezett hivatalos találkozót, melyen Benjamin Netanjahu miniszterelnök is részt vett. A Likud politikusa azt mondta akkor egy interjúban: „Túlélők fiaként nem szeretnék Németországba utazni. Édesapám vonaton szökött meg Budapestről, édesanyám pedig hét koncentrációs táborban volt fogoly, mire betöltötte a tizenötödik életévét”.

„A munkámból fakadó szükséges kapcsolatokat fenntartom, de nem szeretnék részt venni ünnepségeken, sem odautazni” – fogalmazott Katz.

 

[popup][/popup]