Köves Slomó: Siklósi Beatrix kinevezése továbbra is elfogadhatatlan

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója Köves Slomóra hivatkozva nevezte alaptalannak a Kossuth rádió csatornaigazgatójává kinevezett Siklósi Beatrixot érő vádakat. Köves Slomó az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija ezt követően elítélte Siklósi kinevezését.

Köves Slomó

„Jómagam mind személyesen, mind intézményesen Siklósi Beatrix összes korábbi – és legutóbbi – kinevezéseit elfogadhatatlannak tartom és tartottam. A rám történő nyilvános hivatkozást a leghatározottabban utasítom vissza és kikérem magamnak” – hozta nyilvánosságra a vezető rabbi az EMIH médiafelületein: itt és itt.

Hozzázette: „Az esetenként Szálasi-idézetekkel nyitó Éjjeli menedék című műsor szerkesztőjének, Siklósi Beatrixnak a nézeteit egyaránt érzékletesen szemléltetik munkásságának rasszista és antiszemita képvilága, a Kuruc.info-n hirdetett Magyar Média Iskola, vagy a tokajhegyaljai zsidó zarándokokkal kapcsolatban tett Facebook-bejegyzései. Egy olyan ember, aki korábban a holokauszt-tagadó David Irvinggel, Budaházy Györggyel, Ifj. Hegedűs Lóránttal készített műsort, semmilyen formában nem alkalmas a közmédia szolgálatára”.

„Ha a nehezen félreérthető korábbi megnyilvánulásaival és szakmai munkásságával kapcsolatban akár személyes, akár közéleti közölnivalója van a Kossuth rádió új elnökének, akkor erre bizonyára számos lehetőség áll rendelkezésére. Mindennek azonban nem sok kapcsolódása van ahhoz, hogy egy rabbit meghívnak a köztévébe, és ott a közelgő Peszach zsidó ünnepről mesél, amint ez az inkriminált M5-ös szereplés esetében történt”.

„Bízom benne, hogy nem nekem kell egyértelművé tennem a MTVA vezérigazgatója számára, hogy a közmédia nem a kinevezett szerkesztők és főszerkesztők hitbizománya, hanem a közé. Egy vallási vezető meghívása a közmédiába nem személyes szívesség, kegy, hanem közfeladat-ellátás, amit egy felelős vallási vezető feladatának megfelelően a képviselt értékek hirdetésére használ”.

 

[popup][/popup]