Kövér: A Mi Hazánk az Országgyűlés sajtótermében tarthat Horthy-szobor sajtótájékoztatót

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Mi Hazánk Mozgalom parlamenti frakciója  a “Hazatérés Napján” Horthy Miklós szobrának avatását tervezte a magyar Parlament Kék Társalgójában. Kövér László házelnök ezt nem engedélyezte.

Kövér László

Ahhoz viszont hozzájárult, hogy a Mi Hazánk az Országgyűlés sajtótermében az avatás előtt ismertesse, miért állítanak szobrot a Parlamentben Horthy Miklósnak.

A Mi Hazánk meghívója szerint maga a szoboravatás a párt országgyűlési alelnökének, Dúró Dórának az irodájában lesz, amely – ahogy Novák Előd mondta azt ATV tudósítása szerint – : a Szent Korona közelében van.

Az is kiderült – írja a Telex.hu -, hogy az Országgyűlés Sajtóirodájának az eseményre nincs lehetősége az újságírókat beléptetni, így a párt tájékoztatása szerint Dúró Dóra fogja intézni a beléptetést.

A Mi Hazánk a második bécsi döntés évfordulójára, az általuk Hazatérés Napjának hívott augusztus 30-ára időzítette a szoboravatást. A dátum a második bécsi döntés 82. évfordulója, 1940-ben ezen a napon egyeztek meg Észak-Erdély visszacsatolásáról Magyarországhoz.

Kapcsolódó cikk: 

Leleplezte a szélsőjobb a Horthy-szobrot a Parlamentben

[popup][/popup]