Koronavírusos napközis-rokon miatt zárnak be Mazsihisz-intézmények

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Mazsihisz vezetése július 26-án, vasárnap kapott tájékoztatást arról, hogy a budapesti Bálint Házban tartott napközis tábor résztvevői közül az egyik gyermek hozzátartozója koronavírus-fertőzött.

Emiatt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) vezetése a krízis menedzsmenttel egyeztetve úgy döntött, hogy július 27-től augusztus 10-ig felfüggeszti a budapesti zsinagógák látogatását, így az imákat és a tervezett rendezvényeket,  és javasolja, hogy a tervezett rendezvényeket online térben tartsák meg.

A budapesti Szeretetkórházban és idősotthonban is látogatási tilalmat rendeltek el.

“A krízis menedzsment döntéshozói arra kérik hittestvéreket, hogy akik személyesen vagy közvetlen családtag révén az elmúlt két hétben érintkezésbe kerültek a Chábád Lubavicsi közösséggel (zsinagóga, iroda, óvoda, iskola), azok a tizennégy napos lappangási időszak végéig ne látogassák a Mazsihisz és a BZSH intézményeit” – írja a Mazsihisz közleményében.

Mint ismeretes, korábban az EMH Óbudai zsinagógájában találtak egy Covid-pozitív személyt, emiatt szünetelnek a zsinagógai szertartások.

[popup][/popup]