Koronavírus zárlat: ultraortodoxok összecsapása rendőrökkel

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Összecsapásokra került sor szombat este a koronavírus miatt hozott zárlat elleni tüntetések alatt több száz ultraortodox és a rendőrség csapatai között Jeruzsálem Romema negyedében.

לילה של אלימות: תושבים פרצו את הסגר בשכונת רוממה והתעמתו עם כוחות המשטרה

עימותים קשים החלו אמש (מוצ״ש) והמשיכו אל השעות הקטנות של הלילה. תושבים בשכונה הסירו את המחסומים ויצאו מתחומה – בניגוד להנחיות צו בריאות

A tüntetők a forgalom akadályozásával próbálkoztak, alrébb tolták a zárlat érvényesítésére felállított ellenőrző pontokat, valamint kövekkel és más tárgyakkal dobálták a rendőröket.

A rendőrség szerint közrend megzavarása miatt 10 személyt őrizetbe vettek. A tüntetők még késő éjszaka is a helyszínen voltak.

A kabinet csütörtökön elrendelte öt város és közösség bizonyos körzeteinek zárlat alá helyezését az új koronavírus-esetek magas száma miatt.

Jeruzsálem – köztük Romema -, Beit Semes, Lod, Ramle és Kirját Malachi bizonyos részeit péntek 13:00 órától 7 napra „korlátozás alá vont övezeteknek” nyilvánították.

„A felszabadított Tel-Avivról és az ostrom alá vont Jeruzsálemről készített képek önmagukért beszélnek: a világi emberek összegyűlhetnek és tiltakozhatnak, az ultraortodoxok nem” – mondta szombat este Jiszráel Eichler, az askenázi ultraortodox Jahadut Hatora képviselője. „Aki a mai napig azt gondolta, hogy Izrael földjén az ultraortodoxoknak vannak emberi jogai, ma megismerhette a keserű igazságot: az ultraortodox személy olyan állampolgár, akinek nincsenek emberi jogai a zsidó államban.”

Teljes cikk

 

Címkék:rendőrség, ultraortodoxok, zárlat

[popup][/popup]