Koronavírus: Az EMIH továbbra is megtartja a rendszeres zsinagógai imákat

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A magyar kormány döntésének értelmében a 100-nál nagyobb rendezvények megtartásának tilalma, istentiszteletekre nem vonatkozik, így a rendszeres zsinagógai imákat, kidusokat az EMIH továbbra is megtartja. Zsinagógáikat rendszeresen fertőtlenítik, mindenütt rendelkezésre áll közhasználatra kézfertőtlenítő is.

“Az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség”  – írják közleményükben – “saját operatív törzs felállításáról döntött, amelynek legfontosabb feladata, hogy a vírushelyzet alakulását folyamatosan nyomon követve, tartsa a kapcsolatot a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket koordináló országos operatív törzzsel, és a legfrissebb fejleményekkel, változásokkal, esetleges teendőkkel kapcsolatban naprakész tájékoztatást nyújtson a közösség tagjai számára, valamint az esetleges óvintézkedések okán, a vallási élet biztosításához szükséges előzetes felkészülést megtegye.

A koronavírus ellenei hatékony küzdelem legfontosabb, egyúttal nélkülözhetetlen fegyvere maga a megelőzés, a prevenció! Ennek megfelelően hírlevelünk végén külön röviden összefoglaljuk, hogy melyek azok a tudnivalók és teendők, amelyek figyelembevételét, következetes betartását a közösségünk minden tagja számára fokozottan ajánljuk.

A magyar kormány döntésének értelmében a 100-nál nagyobb rendezvények megtartásának tilalma, istentiszteletekre nem vonatkozik, így a rendszeres zsinagógai imákat, kidusokat továbbra is megtartjuk. A zsinagógáinkat rendszeresen fertőtlenítjük, mindenütt rendelkezésre áll közhasználatra kézfertőtlenítő is. Kérjük minden kedves hittestvérünket, hogy külön figyeljenek a saját, illetve a közösségi terek higiéniájára és a rendszeres kézmosásra, valamint kérjük közösségünk tagjait, hogy ha betegek, inkább maradjanak otthon” – fogalmaz az EMIH közleménye.

Kapcsolódó cikk:

A Mazsihisz a koronavírus miatt pészahig bezárja zsinagógáit, szédert sem tartanak

[popup][/popup]