Koncertek az életért

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Élet Menete két zenés rendezvényt szervez novemberre, mely több mint koncert.

2015koncert_hird200x270

November 8-án, 16 órakor Halász Jutka tart egy rendhagyó koncertet a Dohány utcai zsinagógában gyerekeknek, melyet úgy hirdetnek, hogy „sokszínű mesékkel kezdődik a mulatság”. A koncert alkalmával ugyanis egy tematikus mesekönyvet ad ki az Élet Menete a Manó könyvek kiadóval, a haza gyerekirodalom legjobbjainak írásaival, türelemről, különbözőségről, elfogadásról, s mindezt Halász Judit előszavával, ingyenesen minden koncertjegy mellé. A koncerten Halász Jutka legnépszerűbb dalai mellett egy-egy meserészlet is elhangzik. Az Élet Menete azt reméli, a zene élményén túl a mesekönyv is hozzájárul ahhoz, hogy maradandó és emlékezetes élményt nyújtson a délután a kicsiknek és szüleiknek.

Nem kevésbé az este, 19.30 órai kezdettel, mikor az Andfriends, azaz Müller Péter Sziámi és barátai Leonard Cohen legszebb dalait prezentálják magyarul a Zsinagóga közönségének, s a Cohen rajongóknak. A fellépő barátok névsora nem akármilyen: Eszenyi Enikő, Hernádi Judit, Szulák Andrea, Darvas Ferenc, Jávori Fegya, Rátóti Zoltán, Stohl András, Szabó Ádám, Szakcsi Lakatos Béla, Tolcsvay László. Cohen verseit pedig Müller Péter Sziámi fordítja magyarra. Péter meglepetten állapította meg, hogy szerinte ezek a szövegek olyanok, mintha a mai Magyarország ihlette volna őket.

A két koncert teljes bevétele jótékony célra fordul, vagyis az oly fontos antidiszkriminációs oktatási programokra fordítja az Élet Menete Alapítvány.

További info: www.eletmenete.hu, www.facebook.com/eletmenete

Jegyek: az Élet Menete weblapjáról és a jegy.hu oldalán.

[popup][/popup]