Komoly vihart kavart Amerikában a Netanjahu-látogatás

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Egyesült Államok nem engedi meg, hogy Irán atomfegyverekhez jusson, mondta Samantha Power amerikai ENSZ-nagykövet a legbefolyásosabb észak-amerikai zsidó szervezet kongresszusán. A rendezvényen felszólalt Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő is, akinek washingtoni útja óriási belpolitikai vihart kavart Amerikában.Az Iránnal a nukleáris programjáról kötendő megállapodás a létében fenyegetheti Izraelt, jelentette ki hétfőn az izraeli kormányfő az Amerikai-Izraeli Közügyek Bizottsága (AIPAC), az Egyesült Államok legnagyobb Izrael-párti lobbicsoportjának éves washingtoni konferenciáján.

netanjahu aipac“Erkölcsi kötelességem, hogy amikor ilyen veszély leselkedik ránk, felemeljem a szavam, hiszen még mindig van idő a megelőzésre”, mondta Netanjahu az amerikai fővárosban. A kormányfő az AIPAC tanácskozásán a terrorizmus első számú állami támogatójának nevezte Iránt, és kijelentette: az iszlám köztársaság nukleáris programjának leállítása erkölcsi kötelesség.

Botrányos meghívás  

Netanjahu ma az amerikai Kongresszus előtt is beszédet mond, amiben várhatóan arra próbálja meg rábeszélni az amerikai képviselőket, hogy akadályozzák meg a megállapodást Iránnal. A miniszeterelnök ezzel kapcsolatban leszögezte: felszólalása semmiképpen sem a Barack Obama elnök vagy az általa betöltött hivatal iránti tisztelet hiányáról fog tanúskodni.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]