Kiskunhalason vetítik a Lalót

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

2015. április 16-án (csüt.) 17 órakor a kiskunhalasi Közösségek Házában (Sétáló u. 8.) filmvetítéssel és beszélgetéssel egybekötött megemlékezés lesz holokauszt áldozataira.

Holokauszt plakát 2Kiskunhalas Város Önkormányzata, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség és a Halasi Média és Kultúra Kft. közös szervezésben lehet őszintén beszélgetni a tragikus emberüldözésről. Egy holokauszt túlélővel forgatott dokumentumfilmmel kívánják a felhívni a figyelmet az 1944/45-ös magyar sorstragédiára a szervezők. Minden emlékezőt várnak!

Laló – magyar dokumentumfilm
A film hőse ‘Laló’, Erdélyi Lajos Marosvásárhelyen született. A XX. század mindkét diktatúráját megélte, mindkettőt megszenvedte, szerencsére mindkettőt túlélte. Laló páratlan intellektussal és nyitottsággal, kiváló elbeszélő képességgel megáldott ember. Elbeszéléseiből kirajzolódik előttünk egy eltűnt világ, melynek alappillére volt a többes identitás, a másság elfogadása, a kisebbségek együttélése. Mérlegel és értékel, ritkán ítélkezik. Élete első 16 évének eseményeit – Marosvásárhely, holokauszt, hazatérés – önmagában és összefüggéseiben is analitikusan vizsgálja, miközben személyes történeteivel élményszerűvé teszi mindezt a hallgatóság, a nézők számára. (port.hu)

Kapcsolódó cikk: Erdélyi Lajos: Túlélés

[popup][/popup]