Kiesett az MTK labdarúgócsapata az NB I.-ből

Írta: Szombat / Index.hu - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Szomorú hír a kék-fehér szurkolótábornak: a Honvéd 4-1-re legyőzte az MTK-t az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában vasárnap. Ezzel eldőlt, hogy az MTK kiesett az NB I.-ből. Még a hosszabbításban is betalált egyszer a Honvéd a mérkőzést hazai pályán tíz emberrel befejező MTK ellen.

MTK – sajnos, búcsú az NB I.-től

Az első húsz percben egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni – tudósít az Index.hu és a kapuk sem forogtak veszélyben, utána viszont egy perc alatt 1-1-re módosult az állás. Előbb Holender Filip ziccerből szerzett vezetést a vendégeknek, Lencse László pedig a kispesti védelem határozatlanságát kihasználva egyenlített. A szünet előtt a Honvéd vette át a kezdeményezést, de a kapura nem jelentett veszélyt.

A második félidő elején Kanta József második sárga lapját is begyűjtötte, így létszámban megfogyatkozott az MTK. Ezt öt perc alatt góllal használta ki a Honvéd – Djordje Kamber volt eredményes -, amely azt követően próbálta eldönteni a meccset. Ez azonban majdnem megbosszulta magát: a tíz emberrel játszó MTK részéről Ulysse Diallo ziccert hibázott – a csatár lövését Kamber mentette a gólvonalról -, majd Lencse lőtte a kapu fölé a büntetőt.

A találkozó a 76. percben dőlt el, akkor a csereként tíz perce pályán lévő David N’Gog volt eredményes.

A teljes cikk

[popup][/popup]