Két izraelit megkéseltek Szamáriában

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Két izraeli, apa és fia, súlyos illetve könnyű sérüléseket szenvedett szombaton egy késes támadás következtében Azzun közösségben, Szamáriában (Ciszjordánia), közölte az Izraeli Védelmi Erők.

forrás: IDF twitter

Az előzetes vizsgálatot követően a hadsereg azt nyilatkozta, hogy terrortámadásként kezeli az incidenst.

“Egy terrorista megkéselt két izraeli polgárt, miután orvosi kezelés céljából a faluba utaztak,” olvasható az izraeli hadsereg közleményében. “A biztonsági erők dolgoznak az elkövető letartóztatásán.”

A 17 éves áldozat súlyos, míg 60 éves apja könnyű sérüléseket szenvedett.

A helyszíni ellátást követően a sérületeket az Elijahu-határátkelőhöz szállították, majd onnan a kfar szavai Meir Orvosi Központba.

A 17 éves sérült állapotát az orvosok később közepesen súlyosnak minősítették.

A két áldozat rokonuk társaságában kezelésre ment a helyi fogorvoshoz, amikor egy fiatal palesztin férfi, állítólag 15 éves helyi lakos, megkérdezte tőlük, hogy zsidók-e.

“A testvérem azt válaszolta, hogy igen. Azonnal észrevettem, hogy zsebkés van nála,” elevenítette fel a történteket az apa, a Jediot Ahronotnak adott nyilatkozatában. A 60 éves férfi megpróbálta legyűrni a támadót, aki karon szúrta. Fia a védelmére kelt, félre lökte és a terroristára támadt, aki kihasználva a helyzetet többször hátba szúrta.

A férfi elmondása szerint a fogorvos a segítségükre sietett, a falnak szorította a terroristát, amíg elmenekültek a helyszínről.

Teljes cikk

[popup][/popup]