Két izraeli halt meg szénmonoxid mérgezésben Nagyhalászban

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ketten meghaltan szén-monoxid-mérgezésben a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagyhalászban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese kedd délelőtt az MTI-vel.

Nagyhalász

Dóka Imre őrnagy elmondta, reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy Táncsics utcai, hetvenkét négyzetméteres házban két eszméletlen embert találtak. A bejelentő szerint a lakásban egy gáztűzhely üzemelt zárt ablakok mellett, így azonnal elzárta a gázt és megkezdte a lakás átszellőztetését.

A helyszínre Nyíregyházáról, Ibrányból és Nagyhalászból tizenhárom hivatásos tűzoltó érkezett, akik a gyors beavatkozás ellenére már nem tudtak segíteni az épületben lévő két ember életén – ismertette a szóvivő-helyettes.

Hozzátette, a tűzoltók mérései nyitott ablak mellett is kimutatták a magas szén-monoxid-koncentrációt, az épületben a gáztűzhely mellett két gázkonvektor működött.

Az MTI más forrásból származó információi szerint a két áldozat egy 53 és egy 86 éves, izraeli állampolgárságú férfi volt. (MTI)

[popup][/popup]