Késes támadás Ausztráliában, “Allahu akbar” – kiabálta az elkövető

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Egy nőt biztosan megkéselt, de egyes források szerint több emberre is rátámadt egy férfi Sydney belvárosában kedden. A támadót a járókelők ártalmatlanítottak és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették, jelentette az ausztrál sajtó.

Fotó: Reuters

A Sky News nyomán számol be róla az Index.hu, hogy a férfi egy nőt sebesített meg, őt a mentők stabil állapotban szállították kórházba. A hírportál szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé: Lőjetek le! Meg akarok halni!

A hírportál hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani. A Sky News riportere hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a férfi a letartóztatáskor azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!”.

Közben videók is megjelentek az esetről:

Andrew Denney on Twitter

Just witnessed incredible bravery from members of the public and ⁦@FRNSW⁩ officers chasing down a man on a stabbing rampage in Sydney’s CBD. He is now under arrest. ⁦@7NewsSydney⁩ https://t.co/wNKatejHVp

A támadás helyszínéhez közel egy női holttestet is találtak a rendőrök, de még vizsgálják, hogy a két bűncselekmény között van-e összefüggés.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök mikroblogján súlyos aggodalmát fejezte ki a támadás miatt, és együttérzését fejezte ki azokkal, akik érintettek voltak benne.

[popup][/popup]