Kedves Szanyi Tibor, kérjük a bizonyítékokat!

Írta: Seres László / hvg.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Hajlandó vagyok valamiért bocsánatot kérni Öntől, ha megküldi nekem ezt a bizonyító erejű levelezést. Látni szeretném, mi történt pontosan.

Szanyi Tibor

Szanyi Tibor

Tisztelt képviselő úr, kedves Tibor, fogadást ajánlok Önnek. Azért fogadást, mert úgy látom, ha van valami, aminek nem tud ellenállni, az a kísértés, noch dazu nem először veszít fogadást (legutóbb egy karton viszkit bukott), tehát van esélyem nyerni. Egyébként a helyzet az, hogy Önnek is.

Miről is van szó? Természetesen a gój motoros ügyről, arról, hogy Ön közel egy éve belement egy fogadásba, azt elvesztette, és így kénytelen volt Brüsszelbe hívni és ott vendégül látni Mészáros “Imi blues” Imrét, valamint szűkebb baráti körét. Muhaha, így jár, aki síkhülye, mondhatnánk akár, de ne mondjuk, mert nem szeretnénk, ha minket is olyan munkásőr-hangnemben fenyegetne és patkányozna, mint néhány brüsszeli magyar újságírót, amiért azok állítólag eltorzítva közölték az Ön sztoriját.

Maradjunk inkább az ígéreténél (ami ugye szép szó, stb.): azt állítja, birtokában van egy levelezés, ami teljesen más megvilágításba helyezi az egész történetet, mint ahogy eddig ismertük. Ígérete szerint ezt a bizonyítékot “szívesen odaadja annak a médiumnak, amelyik hajlandó tőle először bocsánatot kérni”. Nos, képviselő úr, én hajlandó vagyok bocsánatot kérni Öntől, ha megküldi nekem ezt a bizonyító erejű levelezést. Ugyan fogalmam sincs, miért kéne Öntől bocsánatot kérnem, hiszen nem foglalkoztam az üggyel (de még azoknak sincs, akik foglalkoztak), viszont ez nekem megér ennyit. Látni szeretném, mi történt pontosan.

A fogadás pedig az lenne: fogadni mernék, hogy még így sem fogja megküldeni nekem az ominózus anyagot. Ha mégis, tehát elvesztem a fogadást, akkor itt, a hvg.hu-n bocsánatot kérek Öntől valamiért, egy Ön által szabadon megválasztott témában. Ha nem küldi, tehát nyerek, akkor Ön heteken belül meghív Brüsszelbe 12 roma kisiskolást, megvendégeli és szépen elszállásolja őket a saját költségén, az EP épületében pedig megmagyarázza nekik, mik az európai alapértékek, miért állt le hülye fogadásokra egy ilyen társasággal (és azt aztán miért rúgta fel), mit gondol az ilyen körökkel való párbeszédről, plusz mi a privát véleménye Pásztor Albertről. Áll az alku?

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]