Karikó Katalin a Tel Aviv-i Egyetem díszdoktora lett

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Tudós nőket motiváló és a fehérjepótló terápiát bemutató előadásokat tartott Izraelben Karikó Katalin.

Karikó Katalin Tel Avivban

Az mRNS-alapú orvosi technológiát felfedezéseivel megalapozó magyar biokémikus 2022. május 12-én vette át a Tel Aviv University (TAU) díszdoktori cím kitüntetést – írja a szegedma.hu.

2020-ban a szabadalma alapján készült el, a világon elsőként klinikailag is bizonyítottan hatásos harmadik generációs Pfizer-BioNTech Covid19-vakcina.

A Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora a közel-keleti ország második legnagyobb városában kapta a hírt: a 2022-es Warren Alpert-díj egyik kitüntetettjének is őt választották.

MAGYARORSZÁG/USA, BIOKÉMIKUS ÉS A BIONTECH ALELNÖKE

– így mutatták be Karikó Katalint, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszorát a Tel Aviv University honlapján és 2022. május 11-13. közötti rendezvényein.

Hogyan győzik le a hatalommal rendelkező nők az akadályokat? A kérdés mögötti összefüggésekre kivételes rálátást nyújtott az a 2022. május 11-i kerekasztal-beszélgetés, amelynek kitüntetett szereplője volt Karikó Katalin. „Kutatás, innováció és globális politika” címmel rendezte meg a TAU a Boris Mints Intézet (BMI) 7. konferenciáját. A díszvendég, Karikó Katalin „Az mRNS technológia és annak hatása a fenntartható jövője” címmel tartotta meg előadását.

[popup][/popup]