Karácsony Gergellyel gyújt hanukai gyertyát Heisler András a budai várban

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budavári Önkormányzat figyelemfelhívó hanukai ünnepséget tart a Mátyás király korabeli, eltemetett zsinagógánál a budai várban. Az imahely egykor Európa legnagyobb zsinagógája volt, maradványa a magyar zsidóság évszázados gyökereinek szimbóluma.

A Babits Mihály sétány

Hanuka második lángját 2019. december 23-án, hétfőn délután 5 órakor gyújtják meg a Táncsics Mihály utca 23. számú épület előtt, a Babits Mihály sétány felőli oldalon.

A Budavári Önkormányzattal közösen szervezett ünnepségen lesz hagyományos hanukai fánk, forralt bor és forró tea, továbbá élő zene.

Hanuka lángjait Karácsony Gergely főpolgármester, V. Naszály Márta I. kerületi polgármester és Heisler András, a Mazsihisz elnöke gyújtja meg. Tanítást mond Radnóti Zoltán neológ főrabbi.

Közreműködik: Kardos Dániel (gitár), Magyar Bori (ének) és Vázsonyi János (szaxofon).

Az esemény – írja a Mazsihisz meghívójában – legegyszerűbben a Bécsi kapu mellől induló lépcsősor felől közelíthető meg. A helyszínt tömegközlekedéssel a 16-os busz Bécsi kapu megállójától lehet leggyorsabban elérni. Autóval a várfalon kívül, a Lovas úti parkolóban lehet megállni.

[popup][/popup]