Jobbik: A terror már Pesten kopogtat

Írta: 444.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Már öt óra előtt felcsendült a hangszórókból az első Kárpátia-dal a Lövőház utcában, ahol egy órával később már a bevándorlás és a terrorizmus elleni tiltakozott a Jobbik. A tüntetés elég hirtelen ötletből született, miután Vona Gábor elnök úgy gondolta, muszáj valamiképpen reagálnia a pártnak a hétvégi terrortámadásra.

Főszerepben Merkel és az uniós csőd. Fotó Botos Tamás. forrás 444hu

Főszerepben Merkel és az uniós csőd. (Fotó: Botos Tamás, forrás: 444.hu)

A Jobbik legnagyobb nyűgje továbbra is az, hogy nem nagyon tudja keresztülverni üzeneteit a mainstream médiában, így az ilyen alkalmak – mint a legutóbbi is – inkább hasonlítanak egy harcias sajtótájékoztatóhoz, mint valódi tüntetéshez. Nem csoda, ha a beszédek végére

maximum nagyjából ötszázan

verődtek össze a sétálóutcában. A rendezvényt egyébként azért szervezték a Lövőház utcába, mert itt van a (bevándorlásért és terrorizmusért egyaránt felelős) Európai Bizottság magyarországi képviselete, és ez amúgy is bevált helyszín a radikálisoknak; Novák Előd három éve például egy komplett uniós zászlót elégetett itt.

A Fidesz kemény bevándorlásellenes üzenetei miatt a Jobbik alaposan meg van lőve az elmúlt hónapokban, ez a demonstráció is inkább valamiféle kényszercselekvés látszatát keltette. Ha nem is tud nagyon újat mondani a szélsőjobb, annyit fel kell mutatniuk, hogy legalább annyira rendet vágnának menekült, bevándorló és terrorista között, mint a Fidesz. Mirkóczki Ádám szóvivő felkonferálásán és átkötő mondatain túl a rendezvény két beszédből állt: Kárpát Dániel, a párt bevándorlásügyi szakértője (egyben alelnöke) vezette fel a főattrakciót, Vona Gábort.

Az alelnök ugyanarról beszélt, mint bármely Fidesz-politikus, csak eggyel durvábban, ebből az erőlködésből pedig igen gusztustalan dolgok jöttek ki. A Jobbik nem kér a “migránsimádatból” és a Brüsszelből erőltetni próbált kvótarendszerből sem, egyetlen bevándorlót sem fogadna be, és nem akarja megvárni, hogy az irányított népvándorlás

“leánygyermekeink épségét” veszélyeztesse.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]