Jichák Rabinról neveznek el parkot Zuglóban

Írta: MTI / Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Nobel-békedíjas egykori izraeli miniszterelnök, Jichák Rabin nevét veheti fel egy eddig névtelen közterület Budapest XIV. kerületében – olvasható a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésben.

Jichak Rabin, katona, politikus, Izrael egykori miniszterelnöke, akinek életét egy merénylő oltotta ki

A budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett előterjesztésben az olvasható, hogy a fővárosi önkormányzat és Izrael nagykövetségének együttműködése alapján a Fővárosi Közgyűlés közterületet nevezhet el Izrael Állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából Jichák Rabinról, a zsidó állam első Izraelben született miniszterelnökéről.

A XIV. kerületi névtelen közterület a Róna utcától a Padlizsán utcáig terjedő részének Jichák Rabin parkként való elnevezését a zuglói önkormányzat képviselő-testülete támogatta.

Jichák Rabin az izraeli-palesztin békefolyamatok szimbóluma, Nobel-békedíjas államférfi, aki az ellene elkövetett merényletben vesztette életét 1995. november 4-én.

*

Mint ismeretes, a XIV. kerület polgármestere, Karácsony Gergely, az ellenzék leendő főpolgármester-jelöltjeként az elmúlt napokban a teljes ellenzéket, a Jobbikot is magába foglaló választási együttműködés kapcsán is a figyelem középpontjába került.

[popup][/popup]