A Mazsihisz elnökének válasza Karácsony Gergely bocsánatkérésére

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Mazsihisz is bírálta a minap, hogy az ellenzék leendő közös budapesti főpolgármester-jelöltje a Jobbikkal való jelenlegi együttműködést szóvá tevő és a Jobbik korábbi nyílt antiszemitizmusát felemlegető újságírói kérdésre nem egyértelműen válaszolt.

Heisler András

Mint ismertes, Karácsony Gergelyt, az ellenzék főpolgármester-jelöltjét a HírTV műsorában faggatták arról, hogy  szerinte náci cselekedet volt-e a jobbikos Gyöngyösi Márton pár évvel korábbi parlamenti kezdeményezése, amikor a magyar-izraeli kettős állampolgárságú parlamenti képviselők összeírását indítványozta. A Jobbikkal együttműködő ellenzéki várospolitikus nemmel válaszolt, és ezzel magas labdát adott a vele szembenállóknak.

A Jobbikkal való baloldali együttműködést a kormányfő élesen bírálta évértékelőjében, Karácsony álláspontjának nem túl koherens megfogalmazását az EMIH vezető rabbija a kormánykörökhöz hasonlóan határozottan elítélte, a Mazsihisz viszont óvatosan és távolságtartóan foglalt állást, igyekezve kívül maradni a pártpolitikán.

Karácsony válaszolt a Mazsihisz bírálatára, és jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja az állampolgárok politikai célzatú listázását.

A Mazsihisz, az alábbi levélből kitűnően elfogadta és értékelte a bocsánatkérést, és mint Heisler András elnök fogalmazott, nagyra értékelik, ha egy vezető politikus képes elismerni hibáját. “A magyar társadalomnak nagy szüksége lenne a kritikus önreflexiókra” – zárul a Mazsihisz elnökének levele.

 

[popup][/popup]