Jeruzsálemben Netanjahu fogadta Köves Slomót és sógorát, a vitatott módon megválasztott ortodox vezetőt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Soha nem volt még ilyen jó Magyarország és Izrael kapcsolata – hangzott el Köves Slomó és Benjamin Netanjahu jeruzsálemi találkozóján.

Benjamin Netanjahu fogadta Köves Slomót és Smuel Oirechmannt

Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu ma jeruzsálemi irodájában fogadta Köves Slomót, az EMIH Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbiját – tájékoztatta az Indexet az EMIH sajtóosztálya.

A találkozón, amelyen jelen volt Köves sógora, Oirechman Shmuel rabbi, a MAOIH titkára is – akit nemrég jogilag vitatott körülmények között választottak meg posztjára – szó volt a magyar zsidó közösséget érintő témákról, valamint a magyar–izraeli kapcsolatok napirenden lévő kérdéseiről.

“A felek egyeztettek a magyar nagykövetség Jeruzsálembe történő esetleges áthelyezéséről, és arról, hogy milyen módon segítheti a magyar zsidó közösség a két ország kapcsolatainak további erősítését. Megállapították, hogy Magyarország és Izrael viszonya soha nem volt ilyen jó, mint az utóbbi években.

Köves Slomó hangsúlyozta, hogy a magyar zsidó közösség a jövőben is mindent el fog követni a két ország kapcsolatainak erősítéséért. Benjamin Netanjahu köszönetét fejezte ki Köves rabbinak a magyar zsidóságért és Izraelért végzett munkájáért.

A találkozó alkalmával Köves Slomó bemutatta a Sorsok Háza Múzeum Éc Hájim – Az Élet Fája című kiállításának terveit, és szóba került a balatonőszödi ukrán zsidó menekülttábor is.

A vezető rabbi átadta Netanjahunak, a BIBI – A történetem című önéletrajzi könyv magyar kiadásának első mintapéldányát, amely ősszel jelenik meg a Könyv Népe Kiadó gondozásában, és meghívta az izraeli miniszterelnököt az EMIH 20 éves és a magyarországi Chabad-mozgalom 35 éves működéséről megemlékező 2024-es ünnepségsorozatra” – fogalmaz a tudósítás.

*

A pesti humor gyors és mar.

A fenti hír és fénykép nyomán máris szájra kapott a vicc, hogy az EMIH vezetői – akiknek vállalkozásaival kapcsolatban több válságjelentés látott napvilágot az elmúlt hetekben a magyar sajtóban, és jogvitát kiváltó módon kerültek embereik az ortodoxia élére – bizonyára menedékjogot kérni mentek Izraelbe…

[popup][/popup]