Jelentkezés a New York-i Art Kibbutz programjára

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Felhívás

 Az Art Kibbutz, az első nemzetközi zsidó művésztelep első rezedencia programjára megnyílt a jelentkezés. A New York-i Eden Village Camp-ben a május 1-je és 22-e közötti időszakra várják olyan művészek jelentkezését, akik szeretnének részt venni olyan, innovatív program kialakításában, melynek célja a zsidó tanítások és hagyomány összekapcsolása releváns, 21. századi témákkal a művészeten keresztül.

edenvillage

A művésztelep bármilyen művészeti ágban tevékenykedő alkotó jelentkezését várja. A zsidó művész definíciója tágan értelmezett: míg a zsidóságot inkább önmeghatározás, mint külső tényezők alapján értelmezzük, addig a művészeket szigorú, professzionális szakmai kritériumok szerint válogatjuk. A 2010-ben alapított szervezet független bármilyen csoportosulástól, ám a legjelentősebb nemzetközi zsidó kulturális szervezetek vezetői támogatják, tagja mind az Alliance of Artist Communities-nek, mind a ResArtisnak.

Májusban egy héttől három hétig terjedő időszakban várják a művészeket, akik a környezetvédelem, mezőgazdaság, fenntartható fejlődés témakörét szeretnék művészeti eszközökkel kutatni a zsidó szemszögből, illetve land art alkotásokat szeretnének készíteni. Az Art Kibbutz békés, támogató, inkluzív, sokoldalú zsidó közösséget biztosít – lakóhellyel, stúdióval és bio-vegetáriánus ételekkel, csodálatos természetvédelmi területen, a New York-i zsidó közösség egyik progresszív szellemiségű helyszínén. Míg a művészek, művészeti csoportok napközben függetlenül dolgozhatnak a helyszínen, addig esténként és hétvégenként rendszeres programok várják a résztvevőket: beszélgetések, koncertek, kirándulások, városnézés, valamint bemutatkozási lehetőség és kapcsolatépítés kurátorokkal, újságírókkal, valamint a New York-i zsidó közösség és kulturális élet meghatározó szereplőivel.

Jelentkezési határidő: március 22.

Bővebb információk: www.artkibbutz.org.

 

 

 

 

[popup][/popup]