Jászberény: felújították a zsidó temető kerítését

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

15 milliós Mazsök támogatás és 6.5 millió saját forrás igénybevételével Jászberény város önkormányzata felújította a városi zsidó temető kerítését és kapuját. 

A munkálatokról szóló beszámolóban egyebek közt az alábbiakat olvashatjuk:

A pályázat révén lehetőség nyílt, a pályázati összeg és saját erő bevonásával jászberényi zsidó temető vallási szempontoknak is megfelelő új, előre gyártott – hátsó részeken teljesen zárt, utcafronti részeken hézagos megoldású – betonelemekből készítendő 2 m kerítés létesítése. Továbbá 1 db egyszárnyú és 1 db kétszárnyú – más településeken megvalósult projektek kapujához hasonló  –  típusú kapu létesítésére. Tekintettel arra, hogy a pályázati értesítő csökkentett támogatásról szólt ezért csak a kerítési kivitelezését kellet megvalósítani a támogatói okirat alapján. Az értesítőben a pályázatunkban szereplő izraelita emlékmű felújítását nem támogatták, így ez a jövőbeni fejlesztések között szerepelhet.

A jövőben a temetőn belüli egyéb fejlesztésekre (pl: izraelita emlékmű felújítása, összekötő utak kiépítése), rekonstrukciós (pl: síremlékek rekonstrukciója) munkálatokra és soft programok (lakossági és iskolai közösségi programok szervezése) kidolgozására megfelelő pályázati forrás esetén kerülhet sor.

 

[popup][/popup]