Járvány miatt szünetelnek az istentiszteletek néhány budapesti zsinagógában

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Átmenetileg ismét bezár néhány budapesti zsinagóga és átmeneti látogatási tilalmat rendeltek el a Mazsihisz Szeretetkórházában.

A Dohány utcai zsinagóga

Bár lazítottak az állami járványrendelkezéseken, a vírus nem múlt el, ezért jobb az óvatosság a közösségi összejövetelekkel kapcsolatban.

“A BZSH krízismenedzsmentje ajánlását megfogadva tudatjuk, hogy a Dohány utcai zsinagóga az elkövetkező két hétben nem tart I.tentiszteletet. A minden reggeli és esti ima (szombat reggel kivételével) Zoomon lesz megtartva. Reggelenként 3/4 9-kor, esténként 6 órakor kezdünk.” – tette közzé a Dohány utcai zsinagóga.

Július 31-én a Frankel zsinagógában sem lesz szombatfogadás – tudatták a közösség vezetői -, Zoomon zajlik a szertartás.

A Mazsihisz Szeretetkórháza is közleményt tett közzé, melynek értelmében a kórház vezetése megelőzési céllal, a mai naptól előreláthatólag 2020. 07. 31-ig (péntekig) látogatási tilalmat rendel el. A betegfelvétel a kialakított óvintézkedések mellett folyamatos.

Mint ismeretes, korábban az EMIH Óbudai zsinagógája szüntette be az istentiszteleteket, mert egy koronavírus teszt eredménye pozitív lett a közösség tagjai közül.

[popup][/popup]