Japán magyarországi nagykövetét fogadta a Mazsihisz elnöke

Írta: Mazihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Otaka Masato, a Japán Császárság budapesti nagykövete tett hivatalos látogatást a napokban a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökénél, dr. Grósz Andornál. A magyarországi zsidóság jelenéről és történetéről beszélgetve a nagykövetet különösen érdekelték a különböző zsidó vallási irányzatok, míg a Mazsihisz elnöke Japán emlékezetkultúrája iránt érdeklődött.

Otaka Masato es dr. Grosz Andor

Bemutatkozó látogatáson járt a Mazsihisz budapesti, Síp utcai székházában Otaka Masato, a Japán Császárság Budapestre akkreditált nagykövete, akit dr. Grósz Andor, a Szövetség elnöke fogadott.

A japán diplomata – aki a beszélgetés során jelezte, hogy már többször ellátogatott Izraelbe – és a Mazsihisz elnöke a beszélgetés során érintették a magyarországi zsidóság történetét és jelenét, valamint a diaszpóra és Izrael viszonyát. Otaka Masato elmélyült érdeklődést mutatott a magyar zsidóság különböző felekezetei és irányzatai iránt, s részletekbe menően érdekelte ezen irányzatok története és vallásfelfogása.

A megbeszélés során szóba került a két ország emlékezetpolitikája is, ezen belül dr. Grósz Andor a távol-keleti ország emlékezetkultúrájáról, a japán történelmi múlt feldolgozásának mai kérdései és koncepciói iránt érdeklődött.

 

[popup][/popup]