Izraeli turisták veszélyben?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Nemzetbiztonsági Tanács figyelmeztetést adott ki az izraeli turistáknak az iráni veszéllyel kapcsolatban.

Izraeli turista Dubajban

A Nemzetbiztonsági Tanács – írja az ujkelet.live – közzétette az izraeli turistákat külföldön fenyegető potenciális veszélyek értékelését, figyelmeztetve, hogy Irán megpróbálhat bosszút állni vezető tisztjei megölése miatt.

Jelentős növekedés várható az idén külföldre utazó izraeliek számában a betegség ellen teljesen beoltott izraeliek növekvő száma miatt.

„Az elmúlt hónapokban iráni elemek izraeli célpontok megtámadásával fenyegettek. Január 29-én robbanószerkezetet robbantottak Izrael indiai nagykövetség közelében, és az indiai tisztviselők megállapították, hogy Irán áll a támadás mögött”.

„A terrorizmusellenes parancsnokság becslései szerint Irán a közeljövőben folytatja az izraeli célpontok elleni támadások támogatását világszerte. Az ilyen tevékenység Iránhoz közeli országokban – például Grúzia, Azerbajdzsán, Abu-Dzabi, Dubaj, Bahrein, Irak kurd régiója, valamint az izraeliek által látogatott közel-keleti országokban (például Törökország, Jordánia és Egyiptom) valószínű”.

„Ugyanakkor a globális dzsihadista szervezetek, különösen az Iszlám Állam (ISIS) és támogatóik, továbbra is követőket toboroznak és támadásokat hajtanak végre a világ különböző országaiban, beleértve az izraeliek által látogatott országokat is. Így a globális dzsihadista szervezetek fő tevékenységi központjai Afrika Száhel övezetében találhatók, beleértve Malit és Burkina Fasót, Közép-Afrikát, beleértve Észak-Nigériát és a szomszédos országokat, a Közel-Keletet, Malajziát, Indonéziát, Kasmírt Indiában és a Fülöp-szigetek déli részét”.

A terrorelhárítás ezért „felszólítja a külföldi látogatást tervező lakosságot, hogy a jegyek vásárlása előtt ellenőrizzék az úti célra vonatkozó figyelmeztetés állapotát”.

Teljes cikk

Címkék:Irán, Izraeli turisták, terrorfenyegetés

[popup][/popup]