Izraelben minden külföldit kéthetes karanténba küldhetnek a koronavírus miatt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök nemzetközi összehasonlításban is drasztikus intézkedéseket jelentett be a koronavírus terjedésének korlátozása érdekében.

Benjamin Netanjahu

Azt mondta – írja a Guardian nyomán a 444.hu -, hogy a jövőben az izraeli hatóságok bárkit 14 napos karanténba küldhetnek, aki az országba érkezik. Az érintetteket 14 napig figyelik, nem jelentkeznek-e náluk az új koronavírus-fertőzés tünetei, és csak akkor engedik ki őket, ha két hét (azaz a vírus maximális lappangási ideje) alatt nem betegszenek meg.

Izraelben eddig is ez a szabályozás vonatkozott azokra, akik koronavírussal erősen sújtott országokból érkeztek. A kormányon azonban egyre nőtt a nyomás, hogy az eljárást terjessze ki az Egyesült Államokra is, miután az utóbbi napokban ott is drasztikusan emelkedni kezdett a fertőzöttek száma.

Sajtóértesülések szerint azonban Benjamin Netanjahu el akarta kerülni, hogy egy ilyen intézkedéssel megsértse Donald Trump amerikai elnököt, akivel különösen jó viszonyt ápol, ezért döntött a kormány inkább úgy, hogy az eljárást inkább a világ minden országára kiterjesztik.

Izraelben a hétvégén 25-ről 39-re ugrott a koronavírus fertőzöttek száma.

[popup][/popup]