Izrael tartozik a Pfizernek, lassul a kiszolgálás

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Sajtóértesülés szerint nem szállította le a Pfizer a vasárnapra esedékes 700 ezer adag vakcinát Izrael számára, miután az ország már 2,5 millió adag vakcina árával tartozik a cégnek.

A Telex híre a Reuters-re és a Jerusalem Post nyomán úgy fogalmazott, hogy a vasárnapra ígért szállítmány addig nem is érkezik meg, amíg Izrael nem rendezi a tartozását.

Az ügyben a Pfizer csak annyit közölt a Reutersszel, hogy eddig probléma nélkül teljesítettek minden szállítást a novemberben aláírt szerződés szerint, és jelenleg azon dolgoznak az izraeli kormánnyal, hogy további szállítmányok érdekében kiterjesszék a szerződést, és amíg ez tart, addig előfordulhat változás a szállítás ütemezésében.

A háttérben – írja a Telex – Benjamin Netanyahu miniszterelnök és a védelmi miniszter Benny Gantz ellentéte állhat, akik a bírói kinevezéseken vitatkoztak össze.

Izrael eddig 785 millió dollárért vett vakcinát a Pfizertől, és további több mint 1 milliárd dollárért újabb 36 millió adagot szeretnének vásárolni az amerikai cégtől.

[popup][/popup]