Izrael: októberben kezdődik a COVID-19 vakcina tesztelése embereken

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Beni Gantz védelmi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy október közepén Izrael megkezdi a koronavírus-vakcinája tesztelését embereken.

Beni Gantz védelmi miniszter a Kutatóintézetben 2020. augusztus 6. (Fotó: Ariel Hermoni/Védelmi Minisztérium)

Gantz a bejelentést megelőzően látogatást tett a Védelmi Minisztérium titkos Nesz Cióna településen lévő Biológiai Kutatóintézetében, ahol találkozott az intézmény vezetőjével, Smuel Sapirával és tájékoztatást kapott az előre haladásokról a koronavírus elleni vakcina és ellenanyagok fejlesztésében.

„A Tisri-ünnepek után el kell kezdenünk az emberi teszteket.” – mondta Gantz, hivatkozva a zsidó nagy ünnepek hónapjára, ami idén október 10-én ér véget. „Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a Védelmi Minisztériumnak és az Intézetnek, akik fantasztikus munkát végeznek.

„A következő szakasz, megállapodásunk szerint, a klinikai tesztek elkezdése embereken a Tisri-ünnepek után. Ezt az Egészségügyi Minisztériummal együttműködésben és az összes, gyógyszerelési biztonság szempontjából szükséges folyamat szerint hajtják végre.”

Sapira professzor azt mondta, az intézmény hat hónappal ezelőtt kezdte el a vakcina fejlesztését, és mostanra egy „kiváló oltást” fejlesztett ki.

„A biztonság- és hatékonysági vizsgálatokat az ünnepek után kezdjük el, de van egy szer a kezünkben” mondta Sapira.

Teljes cikk

Címkék:Izrael, koronavírus, védőoltás

[popup][/popup]