Izrael kutató-mentő csapatot küldött Miamiba

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Beni Gantz védelmi miniszter jóváhagyta egy kutató-mentő delegáció küldését a floridai Miamiba, hogy segítse a mentési erőfeszítéseket egy lakóépület összeomlásánál, melyben öt ember meghalt, és több mint 150 eltűnt.

Fotó: Izraeli külügyminisztérium

„Mint minden nemzeti misszió esetében, az Izraeli Védelmi Erők és a védelmi szervezet kész reagálni, intézkedni és segíteni. Minden erőfeszítést megteszünk az életmentés, a zsidó közösség és barátunk, az Egyesült Államok támogatása érdekében”- idézi Benny Gantzot az ujkelet.live.

A küldöttség élén a Polgárvédelmi Parancsnokság Nemzeti Mentőegységének vezetője, Golan Vach ezredes áll, és tagja még a Külügyminisztérium képviselője, Guy Giladi, Miami korábbi főkonzul helyettese. Ezenkívül a küldöttség a Polgárvédelmi Parancsnokság körülbelül 10 tartalékos tisztjéből áll, mindegyikük a mérnöki és szociális gondozási erőfeszítések szakértője.

A küldöttség feladata, hogy segítse az életmentő erőfeszítéseket azáltal, hogy feltérképezi a helyszínt, segítséget nyújt a zsidó közösségnek az áldozatok és túlélők azonosításában, valamint általában a helyi mentőerők támogatásában. A küldöttség felkészítését a Polgárvédelmi Parancsnokság vezetője, Itzik Bar dandártábornok vezette.

A küldöttséget Izrael Miamiban lévő főkonzulátusának munkatársai és Maor Elbaz-Starinsky főkonzul fogadja majd, akik a tragikus épületomlás óta rendszeresen jelen vannak a helyszínen, és segítséget nyújtanak a ruházat gyógyszer, élelmiszer és sürgősségi ellátás terén sok más mellett.

Jáir Lapid külügyminiszter kijelentette: ,,Izrael Államnak nincs jobb barátja az Egyesült Államoknál, és Amerikának nincs jobb barátja Izraelnél. Az ilyen nehéz időszakokban kiállunk amerikai barátaink és a zsidók közösség mellett Floridában.”

Teljes cikk

[popup][/popup]