Izrael feltartóztatott egy Gázába robbanószert szállító hajót

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli biztonságiak feltartóztattak egy hajót, amely a Sínai-félszigetről szállított rakétákhoz és aknavetőkhöz szükséges robbanóanyagot a Gázai övezetbe – közölte a ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja csütörtökön.

Gaza-bound boat caught by navy forrás ynetnewscom

Az elfogott hajó (forrás: ynetnews.com)

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat és a haditengerészet még január 19-én tartóztatta fel a vízi járművet és vette őrizetbe a három fős, ellenállást nem tanúsító személyzetet.

Az elfogott hajó fedélközében néhány rekesz nyers hal alatt folyékony robbanószereket tartalmazó tartályok tucatjait rejtették el. A letartóztatott személyzet tagjai kihallgatásukon elmondták a Sin Bétnek, hogy a Hamász fegyveres szárnya, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok számára próbálták az övezetbe csempészni az egytonnányi robbanószert.

Az akciót végrehajtó haditengerész egység parancsnoka úgy nyilatkozott a ynetnek, hogy „az egyiptomiak kiváló munkát végeznek a szárazföldön a csempészalagutak ellen, s ezért a tenger vált egy végtelen >>vízi alagúttá<< a Hamász számára”.

Az izraeli katonák beszámolója szerint hetente akadályozzák meg fegyvereket csempésző halászhajók Gázába jutását, ugyanis a tavaly nyári izraeli hadművelet befejezése óta a Hamász komoly erőfeszítéseket tesz fegyverzetének feltöltésére.

[popup][/popup]